• TIMSS Matematika a prírodné vedy (vedomosti a zručnosti žiakov 4. ročníka SZŠ Dráčik)

          • ​​​​​​

            ​​Základné informácie​​​​​​​

            Štúdia IEA TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) sa zameriava na zisťovanie vedomostí a zručností z matematiky a prírodných vied žiakov 4. ročníka ZŠ (populácia 1) a 8. ročníka ZŠ alebo 4. ročníka OGY (populácia 2). Uskutočňuje sa pod záštitou IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement – Medzinárodnej asociácie pre hodnotenie výsledkov vzdelávania), pravidelne v štvorročných cykloch a Slovenská republika sa do výskumu zapája od roku 1995.

          • 6. číslo McDonald’s Cup NEWS

          • HISTORICKÝ REKORD McDonald’s Cup! DO 24. ROČNÍKA JE PRIHLÁSENÝCH VIAC AKO 1 000 ZÁKLADNÝCH ŠKÔL!

            O titul Majstra Slovenska má šancu zabojovať 1 009 škôl z celého Slovenska. Nový ročník McDonald’s Cup so sebou prináša historický rekord v počte zaregistrovaných základných škôl. Víťazov legendárnej futbalovej súťaže spoznáme v júni na celoslovenskom finále.

        • Tréneri v škole
          • Tréneri v škole

          • Od septembra aj u nás na prvom stupni :) Športu zdar!

            Program Tréneri v škole je založený na prepojení športov, ktoré sa v pravidelnej rotácií na štandardných hodinách Telesnej a športovej výchovy (1. stupeň ZŠ) vykonávajú s deťmi pestrou pohybovou činnosťou. Program tým vytvára vzťah k pohybovej aktivite a žiak získava základné pohybové návyky v jednotlivých športoch.

            Dôležitý princíp programu je, že dieťa netlačí do konkrétneho športu, práve naopak, chceme aby si dieťa vybralo šport, ktorý sa mu najviac páči. Na hodinách Telesnej a športovej výchovy je naším cieľom rozhýbať všetky deti hravou formou. Kladieme dôraz na spoluprácu s učiteľmi a učiteľkami a zapájame ich, čo najviac do samotných hier, či cvičení.

            Program zabezpečuje pravidelné interné vzdelávanie, ktoré je kľúčom k udržaniu kvality a náboja v práci s deťmi.

            Celý program je v spolupráci s odborníkmi z akademickej obce, trénermi, psychológom a zakladateľmi českého programu Tréneri ve škole.

             

        • ŠKOLY A ŠKÔLKY, MÁME PRE VÁS NOVINKU!  Poďte vyhrávať v súťaži Adoptuj kravičku
          • ŠKOLY A ŠKÔLKY, MÁME PRE VÁS NOVINKU! Poďte vyhrávať v súťaži Adoptuj kravičku

          • Naša škola a škôlka sa zapojila do projektu "Adoptuj si kravičku", kde budeme súťaziť o výhru pre celú školu/škôlku a skvelé ceny pre víťazné triedy a rovnako sa súťaží o ceny v celkovej hodnote 5 000 € pre školu/škôlku 

             

             

             

            INFO 

             

             

            Vznik a ciele projektu

            Adoptuj kravičku je unikátny projekt realizovaný z prostriedkov Mliečneho fondu, do ktorého prispievajú slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka už od roku 2008. Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka a Slovenský mliekarenský zväz spustili projekt Adoptuj kravičku už v roku 2012 a následne jeho vynovenú a rozšírenú verziu v roku 2017. V hre Adoptuj kravičku si deti mohli virtuálne adoptovať ozajstnú kravičku a takto sa zábavnou formou učili o dôležitosti konzumácie slovenského mlieka a mliečnych výrobkov, o živote kravičiek aj o práci poľnohospodárov – farmárov. Cieľom projektu je vypestovať u detí pozitívny vzťah ku zvieratám a vypestovať správne stravovacie návyky, ukázať deťom, ale aj ich rodičom, že základom pre mliečne výrobky je mlieko od živých kravičiek, o ktoré sa musia slovenskí poľnohospodári dobre starať. Novinkou od roku 2021 je zmena Adoptuj kravičku z hry pre jednotlivcov a kolektívy na zábavnú a edukatívnu školskú súťaž.

             

            Čo môžu deti v súťaži Adoptuj kravičku vyhrať?

            Súťaží sa o ceny v celkovej hodnote 5 000 € pre školu – o veľkú výhru pre celú školu a skvelé ceny pre víťazné triedy a rovnako sa súťaží o ceny v celkovej hodnote 5 000 € pre škôlku – o veľkú výhru pre celú škôlku a skvelé ceny pre víťazné triedy.

            Aké úlohy musia žiaci splniť?

            Po prihlásení sa na www.adoptujkravicku.sk sa registrovaná trieda dostane k svojmu výberu úloh. Tu sa od 1. októbra 2021 školskému kolektívu každý mesiac odomknú dve úlohy a škôlkárskemu kolektívu jedna úloha.

            Tvorivú úlohu každý z triedy plní sám za seba (ručne), alebo ju tvoria deti spoločne (záleží od zadania, nechajte sa prekvapiť). Výsledok tvorivej úlohy potom pani učiteľka/pán učiteľ odfotí a odošle prostredníctvom online aplikácie Adoptuj kravičku.

            Druhá úloha (len pre školy) v každom mesiaci je kvízová. Tú deti s pani učiteľkou/pánom učiteľom otvárajú na interaktívnej tabuli vo svojej triede a spoločne hľadajú odpoveď na kvízovú otázku. Rozhodujúce je, ako rýchlo a ako správne zodpovedajú všetkých 5 súťažných otázok.

            Deti zbierajú body za plnenie úloh a tiež za spoločnú starostlivosť o svoju adoptovanú kravičku. Cieľom je, aby bola kravička stále na 100% šťastná, aby všetci splnili svoju tvorivú úlohu a aby deti (platí len pre školákov) spoločne vypracovali kvíz rýchlo a správne. Ďalšie body budú môcť deti získať aj za bonusové úlohy. Každá trieda súťaží o cenu pre triedu – kolektív, ktorému sa podarí nazbierať najviac bodov počas celej súťaže, vyhráva! 

            Každý zapojený kolektív prispieva aj k výsledku svojej školy alebo škôlky. Čím viac tried z jednej školy/škôlky sa zapojí, tým majú väčšiu šancu vyhrať cenu pre svoju školu/škôlku. Pri hodnotení budeme vždy brať ohľad na reálny počet tried vs. počet zapojených tried.